Integritetspolicy

Sammanfattning

Enligt personuppgiftslagen (SFS 2008:204) räknas som personuppgifter all slags information som direkt eller indirekt kan kopplas till en privatperson. Dina personuppgifter är information som enskilt eller tillsammans med andra uppgifter kan användas för att identifiera, lokalisera eller kontakta dig. Exempel på personuppgifter är namn, telefonnummer och IP-adress.

På Niroma Praliner & Desserter hanterar vi dina personuppgifter för att kunna erbjuda en bra tjänst till blivande, nuva­rande och tidigare kunder. Vi kan även använda de uppgifter vi har om dig i marknadsföring av våra egna eller särskilt utvalda samarbets­partners erbjudan­den. Du har rätt att begära ett utdrag över vilka uppgifter vi har om dig som person samt att dessa upp­gifter tas bort eller korrigeras. Detta görs enligt regler i lagen, se närmare på Datainspektionens hemsida.

Denna integritetspolicy innehåller information om hur vi hanterar dina personuppgifter. Läs gärna igenom vår integritetspolicy noggrant innan du samtycker till att vi behandlar dina personuppgifter.

Vilka vi är

Vi är Niroma Praliner & Desserter. Vår webbplatsadress är: http://www.niromas.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

På niromas.se finns en webbshop. När du handlar eller registrerar ett konto sparar vi följande uppgifter:

  • Namn (för framtida kontakt och distribution)
  • Epostadress (för aviseringar)
  • Telefonnummer (för aviseringar)
  • Din IP-adress (för skydd mot bedrägerier)
  • Fakturerings- och leveransadress (för bokföring och distribution)
  • Valda produkter (för bokföring)
  • Datum för köp och transaktionsgenomföringar (för bokföring)
  • Val av betalningsmetod (för bokföring)

Flera av dessa uppgifter kan du själv ändra eller lägga till via Mitt Konto i menyn, förutsatt att du har ett registrerat konto på niromas.se. Vår e-handelsplattform heter Woocommerce, mer info om hur denna hanterar personuppgifter finns här.

Notera att vi inte sparar eller ens har tillgång till några betalningsuppgifter. Betalning sköts via Swish, deras policy hittar du här.

Kontaktformulär

När du lämnar uppgifter via ett kontaktformulär på niromas.se skickas de till oss via epost samt sparas i vårt system. Vi delar inte med oss av uppgifterna du lämnat via ett kontaktformulär, annat än i de fall då din fråga eller kontakt uppenbart kräver det. Om du till exempel inte fått en vara du beställt på niromas.se måste vi givetvis bifoga information om dig till ansvarigt distributions- eller fraktbolag.

Cookie-filer

Om du har ett konto och loggar in på niromas.se kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Läs mer om WordPress cookies här.

Även vår e-handelsplattform Woocommerce sparar cookies för att butik, varukorg och kassa ska fungera smidigt för dig som handlar.

Läs mer om Woocommerce cookies här.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vilka vi delar dina data med

Dina personuppgifter kan komma att delas med tredje part. Bland dessa räknas dels vår distributionspartner Stjärndistribution, dels våra fraktbolag PostNord och DHL. Stjärndistribution åtar sig att radera personuppgifter från oss utan dröjsmål, men senast inom hundratjugo (120) dagar, enligt gällande biträdesavtal. Policyn hos PostNord hittar du här och DHL hittar du här.

Vi säljer inte dina personuppgifter till tredje part.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Personuppgifter du lämnat på niromas.se sparas i upp till 24 månader efter senaste interaktion. Därefter raderas de.

För dig som registrerat ett konto på niromas.se sparar vi även personuppgifter du angett i din användarprofil. Du kan alltid se, redigera eller radera dina personuppgifter när som helst (med undantaget att du inte kan ändra ditt användarnamn). Även administratörerna på niromas.se kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto på niromas.se eller har handlat saker från vår butik kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Uppgifterna förvaras för Niroma Praliner & Desserter:s räkning i e-handelsplattformen WooCommerce på servrar hos Oderland samt webbsajtsmjukvaran WordPress.

Läs mer om Oderlands serversäkerhet här.

Vår kontaktinformation

För frågor om Niroma Praliner & Desserter integritetspolicy, mejla till [email protected]

Hur vi skyddar din information

Niromas.se har givetvis ett SSL-certifikat. SSL (Secure Sockets Layer) är den standard av säkerhetsteknologi som används för upprättande av en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. SSL ser till att all data som skickas mellan en webbserver och webbläsare förblir privat och krypterad. Läs mer om SSL här.

Vilka procedurer vi har för dataläckor

I den händelse vi skulle bli utsatta för en dataläcka kommer vi att meddela dig detta så snart vi tagit reda på omfattningen. Detta meddelande skickas via epost.

Från vilka utomstående parter vi tar emot data

Niromas.se presenterar ingen extern annonsering. Vi tar dock emot data via inbäddad kod från främst sociala medier, såsom YouTube, Facebook och Instagram. Läs deras policy härhär och här.